A lemerült autós akkumulátor: Segítenek az indító kábelek vagy tölteni kell az autó akkumulátorát?

A lemerült autó akkumulátor? Mi van, ha az indító kábelek és a töltés nem segítenek?

Az akkumulátor az autó szerves része, még akkor is, ha az nem része az autónak. Az autó akkumulátor segít abban, hogy elindítsuk az autót, amikor elegendő energiát biztosít a motor indításához, és a generátor veszi át az autó akkumulátorának szerepét. Néha azonban egy kulcsot centrifugál, de nem történik semmi. Ebben az esetben az akkumulátor lemerült vagy jó állapotban maradt. Nézzük tehát meg közelebbről, hogy miért nem indulhat el, ha régebbi autó akkumulátor van, de miért fordulhat elő ugyanaz a helyzet az újabb autós akkumulátorokon.

Lemerült autó akkumulátor:

A lemerült autó akkumulátor olyan állapot, ahol nincs elég erő az autó elindításához. Ez könnyen előfordulhat, ha néhány hibát követ el. Egy példa arra, hogy ki tudja tölteni az akkumulátort, be van kapcsolva, amit senki sem fog észrevenni a nap folyamán. Ha kikapcsolja a motort, és elfelejtette kikapcsolni a lámpákat, akkor az akkumulátor megvilágítására szolgál. A lámpák bekapcsolt állapotában az akkumulátor nem tart sokáig, és még akkor is, ha az autóba helyezi, és a kulcsot az első pozícióba fordítja, a lámpák bekapcsolhatnak, de a kulcs második pozícióba történő elforgatása után semmi sem történik. Egyszerűen lemerült az autó akkumulátor, és csak néhány lehetőség van a probléma megoldására.

Az első lehetőség, ha indulókábelei és egy közeli barátja van egy autóval, vagy ha van egy második autója. Mindössze annyit kell tennie, hogy kinyitja a motorháztetőket, csatlakoztassa a kábeleket az autó akkumulátorához, várjon egy darabig, és a lemerült autó akkumulátora feltölti a kábeleket, és elkezdheti. Ezzel az opcióval, ha elkezdi használni a kábeleket, javasoljuk, hogy hosszabb ideig futtassa a motort, vagy hosszabb ideig vezessen, mert ha nem tölti fel teljesen, előfordulhat, hogy az akkumulátor kikapcsolása után nem indul újra.

Az indító kábelek megfelelő csatlakoztatása:

www.pixabay.com
 1. Csatlakoztassa a piros kábelt a lemerült autó akkumulátor pozitív csatlakozójához
 2. Csatlakoztassa a piros kábel másik végét a feltöltött akkumulátor pozitív csatlakozójához
 3. A fekete kábelt azonban először a feltöltött akkumulátor negatív pólusához csatlakoztatja
 4. A fekete kábel másik végét az autó fémrészéhez kell csatlakoztatni
 5. Ezután elindítjuk az autót egy feltöltött akkumulátorral
 6. Egy kicsit várunk, és egy kicsit megnöveljük a megkezdett autó sebességét
 7. Próbáljunk megindítani egy alacsony akkumulátorral rendelkező autót

Ha az autó nem indul el, néhány percet kell várni, és néhány perc múlva próbálja újra, de előfordulhat, hogy nem indul el. Ez azonban nem az Ön hibája, mert több hiba lehet. Például, ha van már egy gyenge generátor a feltöltött akkumulátorral, és egy második autónál túl lemerült akkumulátor, és ebben az esetben ritkán indul el.

Egy másik lehetőség az autó tolása, de nem fogunk írni róla, mert sok gyártó nem ajánlja ezt a „rúgást”, különösen a modern autóknál. Tehát hagyjuk ki ezt az módot, és maradjunk a régi klasszikusnál, és ez az akkumulátor töltése. De legyen óvatos az akkumulátor töltésekor. Természetesen menjünk fokozatosan, ha otthon van a töltő és az autó a ház előtt, el kell távolítania az akkumulátort.

El kell távolítania a pozitív és negatív kábeleket, és az akkumulátor általában még kupakkal és csavarral van rögzítve. Az akkumulátor eltávolítása után csatlakoztassa a töltőhöz, és persze pluszt a pluszthoz és mínuszt a mínuszhoz. Ugyanakkor óvatosnak kell lennie a töltés során, mert Ön is veszélyben van. A töltés során az akkumulátor hidrogént és oxigént bocsát ki, amelyek együttesen veszélyes keveréket képeznek, így az akkumulátor töltőterületei legyenek jól szellőztethetők. Emellett ne töltse fel olyan helyen, ahol tüzet használ, például a konyhában főzés közben, vagy a kandalló mellett, mert hidrogént tartalmaz az akkumulátor.

A lemerült autó akkumulátora a maximális akkumulátor kapacitása 0,1 vagy kevesebb. Az akkumulátort legfeljebb 30 órán át tölthetjük, állandó feszültséggel 14,4V. De miért beszélünk a szulfatálásról, amikor autós akkumulátort töltünk? Az akkumulátort gyorsan feltöltve az akkumulátor töltésekor a kezdeti szulfát jeleit is észlelheti.

Autó akkumulátor szulfatálása:

www.pixabay.com

Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy mi a szulfatáció. Ez az állapot, amelyben az ólom-szulfát kristályok a vezetőlemezekre helyeződnek. Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha az autó sokáig áll, az akkumulátor indítása és feltöltése nélkül, és minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabb a szulfatálás. Ugyanakkor felfedhetjük az akkumulátor szulfatálását, mivel ez hatással lesz az akkumulátorra, és a szulfatálás főbb jellemzőiről beszélünk:

 1. Gyors akkumulátor-veszteség
 2. Töltés közben az akkumulátor felmelegedése
 3. Megnövelt szorítófeszültség
 4. A töltés megkezdése után röviddel a gáz halmazállapotú sejtek

Néhány pontban azt is elmondjuk, hogy miért keletkezik ez a szulfatáció:

 1. Hosszú állás az akkumulátor töltése nélkül
 2. Az üresjárati feszültség kevesebb, mint 12,5V
 3. Alacsony elektrolitérték (kevesebb, mint 1,22 kg / l)
 4. Rövid útvonalak, ahol az autós akkumulátor nem elég a teljes értékek feltöltéséhez

Ezeknek a főbb jellemzőknek megfelelően fel kell ismerni egy megfelelően működő akkumulátort, amelyben szulfatálás történik. De amikor elkezd szulfátozni, megbirkózhatsz vele. A szulfatálás nehéz eltávolítani, de a töltés során csak részleges eltávolítás érhető el. A kiindulási szulfatálás eltávolítására szolgáló eljárás a következő. Az egyszerűség kedvéért csak rövid időközönként, nagyon kevés árammal kell feltöltenie az akkumulátort.

Tehát amikor az akkumulátort töltjük, nem szabad összetéveszteni a kábelekkel, biztosan megismételjük, a piros kábel pozitív és a fekete a mínusz, azaz a csontváz. Mert ha kicseréljük eszt a két kábelt vagy csatlakozunk egy rövidzárlathoz, ami szintén nem előnyös. Az autó akkumulátorának élettartama attól is függ, hogy hogyan használja azt, ebben a cikkben a gondatlansági károsodásról, a szulfatáció tüneteiről beszéltünk, mi az, és mit kell tennie az akkumulátorral, hogy ne bántsa meg és természetesen, ha Önnek nincs karbantartást nem igénylő akkumulátora, biztosan szívesebben gondoskodna róla, ahogy kell.

Tomáš Novák

A nevem Tomáš Novák, autórajongó, autószerelő és az AutoBlink.hu autós magazin üzemeltetője vagyok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *