AUTÓKAMERA: Milyen jellemzői és használata van?

Az autocam egy kényelmes eszköz, amely ma egyre több illesztőprogramot használ. Az autó fő pozíciója, a kamera a szélvédő mögött nyert. Amint a címből kitűnik, ez egy kamera, amely érzékeli a környezetet a látómezőjében, majd tárolja a rekordot a memóriakártyán lévő minden meghajtóról. Végül a járművezető letöltheti ezt a videót a kameráról, és visszajátszhatja. Az oroszországi autókamera nagy népszerűségre tett szert, de nem vagyunk meglepve, hogy az interneten keringő videókon kívül, akkor is megtettük volna, ha meglátogatnánk ezt az országot, csodával és csodával teli úton.

Autókamera és annak jellemzői:

Az ár szerint a kamerák tisztességes funkciókkal rendelkeznek, de a legjobb tulajdonságokért is fizetünk. De a tulajdonságok elolvasása után kiderül, hogy jól fizethet, különösen akkor, ha egy zsúfolt lakótelepen él, és látni fogja, hogy minden más autó laza vagy dübörgött minden reggel.

  1. A látószög – jelzi a fényképezőgép kamera szélességét
  2. GPS- Napjainkban ez a kamera legkeresettebb tulajdonsága, mert a videó és hangfelvétel mellett a kamera rögzíti a jármű helyét és sebességét egy memóriakártyán.
  3. Hurokrögzítés – Ez a fényképezőgép jó tulajdonsága, mert amikor a rekord tárolóterület tele van, a legrégebbi rekordok felülíródnak.
  4. Auto Power On (Automatikus bekapcsolás) – Ezt a funkciót különösen a régebbi járművezetők vagy az elfoglaltak értékelik. A fényképezőgép automatikusan elindul, amikor a jármű elindul.
  5. G-érzékelő – kamera-érzékelő, amely három tengelyen szkennel. Összeomlás vagy hirtelen irányváltás esetén a G érzékelő zárolja a rögzítést a memóriakártyán, mert a rekordok automatikusan tárolódnak a hurokban.
  6. Parkolási mód – amikor a jármű ki van kapcsolva, a fényképezőgép kikapcsol. Ez gyorsan megváltozik, ha a G érzékelő ütközést észlel, a fényképezőgép automatikusan bekapcsol, és elkezdi a felvételt.

Az autókamerák 3 típusra oszthatók:

Normál – ez a legelterjedtebb típusú kamera, de csak a dolgokat választja, és mi történik a jármű előtt

Kettős típusú fényképezőgép, amely rögzíti a jármű előtt elõforduló dolgokat, a gépkocsi elõtt történõen

Kiegészítő optikával ellátott külső kamera, valamint a jármű előtt és mögött elhelyezkedő események előrehaladását érzékeli

Autókamera vs törvény

A kamera használata azonban bizonyos kötelezettségeket is magában foglal. A törvények egyértelműen kimondják, hogy a kamerát csak saját hasznára kell használni, és az adatvédelmi törvénynek megfelelően kell eljárnia. Ezzel a fényképezõgéppel képeket értünk, mert ha kezeletlen videót tölt be az internetre, például a fedetlen rendszámtáblákat vagy az emberek arcát, akkor megsérti a törvényt.

A törvények soha nem elégek, így a másik közúti forgalomról is írunk. A közúti forgalom azt mondja, hogy a szélvédő mögött semmilyen tárgyat nem kell elhelyezni, hogy elhomályosítsa a vezető nézetét. Ezért a fényképezőgépet úgy kell elhelyezni, hogy ne zavarja a nézetet, és egyetlen más törvény sem tiltja meg, hogy ilyen kamerát saját hasznára használjon.

Így használhatod a rekordot egy ilyen kameráról, de ahogyan azt is írtuk, saját céljaira, és nem lehet csak közzétenni a videót az interneten vagy a YouTube-on. Tehát a videót úgy kell szerkeszteni, hogy ne sértse meg az adatvédelmi törvényt. Egy ilyen videó módosítása nélkül csak egy közlekedési baleset esetén használható. Ha ezt bizonyítja, hogy bűnös vagy ártatlan vagy, akkor joga van arra, hogy bármilyen bizonyítékot, vagyis a fényképezőgép videót küldjön az autóból.

Amint írtuk, a törvények érdekében nem tudunk csak közzétenni, és saját hasznára kell használni. Az egyetlen alkalom, amikor nem kell szerkesztenie a videót, és csak az ártatlanságod igazolására használható.

Ma már modern, és a kamera sokkal olcsóbb, mint néhány évvel ezelőtti árak. Összehasonlításképpen, még a gyártás és a siker kezdetén is, egy videokamera ára több száz euró volt, de ma már néhány tucat eurót vásárolhat. De soha nem sok óvatosság van, ezért a legolcsóbb bütykök nem lehetnek a legjobbak, és inkább azoknak szólnak, akik már tudnak valamit róluk.

Az autó kamera alapvetően egy kamera, és még a legolcsóbb is rögzíti a memóriájában tárolt képet, és kiválaszthatja és lejátszhatja a felvételt. A probléma az, hogy a minőséget fizetik, és még a legolcsóbb kamerával is látni fog egy szép képet a nap folyamán, ezért nem kell éjjel bekapcsolnia egy ilyen kamerát, a memória szükségtelenül lesz, mert szinte soha nem láthatsz semmit a rekordból. Ezért meg kell választani egy arany középső utat és egy kicsit többet. A legolcsóbb kamerák körülbelül 30 € körül vannak, de azok, akik 70-100 € körül állnak. De mint mondjuk, érdemes extra fizetni, és nem lesz problémája a felvétel és a láthatóság terén. Különösen a legdrágább kamerák most népszerűek, mert GPS beépítettek is, így felvétele közben is láthatja sebességét és helyét, ami nagyon hasznos lesz a bűnösség vagy a közlekedési balesetek bizonyítására.

A legtöbb autó sok beruházást igényel, néha túl soknak tűnik. Tehát a kamera egy másik befektetés, de néha hasznos lehet, így nem kell habozni, hogy megvásárolja. A kiválasztás során azonban konzultálni kell azokkal a szakértőkkel vagy értékesítőkkel, akik ismerik őket, és ésszerű áron kérik az ésszerű kamerát.

Tomáš Novák

A nevem Tomáš Novák, autórajongó, autószerelő és az AutoBlink.hu autós magazin üzemeltetője vagyok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *