LPG telepítés: Mit jelent az autó LPG-re történő átalakítása?

Az LPG-nek az autóhoz való utólagos felszerelése nem újdonság. Sok autótulajdonos előnyben részesíti ezt az alternatív üzemanyagot a benzinre vagy akár a dízelre, különösen egy okból, ami a pénzügy. Ahogy a főcímről hangzik, nem csak egy LPG-autót kell vásárolnia, mert ezt az üzemanyagot újraépítheti, bár a kezdeti beruházás nem a legalacsonyabb. Az LPG gépkocsi-motor LPG-összeszerelése vagy átalakítása után röviddel azután, hogy egy benzinkútnál üzemanyagot töltenek be, nagyfokú pénzügyi segítséget érhetünk el.

Az alacsonyabb üzemanyagár az az oka, hogy az LPG-autó átalakítása annyira népszerű. Már írtuk az LPG előnyeit, hátrányait és hatásait a fogyasztásra, a motor működésére és egyéb paraméterekre. Mindezek az információk megtalálhatók a cikkünkben – LPG autók. Azonban ma már elsősorban az LPG összeszerelésében, vagy azzal kapcsolatosan fogunk érdeklődni, amire szükségünk van, hogy óvatos legyen.

LPG szerelés:

LPG-rendszer telepítése egy autóban nem olyan drága, mint egy CNG telepítése. A motor típusától, a hengerek számától, valamint az LPG-berendezések minőségétől és a tartály méretétől függően körülbelül 700 eurót kell készítenie. Mindazonáltal minden motor LPG-kké alakítható, benzin (dízel) vagy dízel (dízel). De mit tartalmaz az ilyen LPG-telepítés? Nézzük meg.

LPG szerelés benzinbe:

Ha az LPG-t benzin- vagy benzinmotorokhoz szerelik, ennek az átalakításnak az árát főként a motor típusa, a hengerek száma, annak elmozdulása és a szükséges cseppfolyósított olaj-tartály mérete befolyásolja.

Az összeszerelés árát azonban befolyásolja a vállalat és a technológia választása, vagy az LPG-berendezések választása is. Ezek különböző árszintek között mozoghatnak, és a különbség több száz euróig terjedhet. A hagyományos többpontos üzemanyag-befecskendezésű benzinmotorok beviteli költségei 700 és 900 euró között mozognak. A közvetlen üzemanyag-befecskendező motorok esetében azonban a konverziós ár a normál ár kétszeresére emelkedhet, ha egy többpontos üzemanyag-befecskendező motort átalakít.

LPG telepítése dízelben:

Bármely autó, vagy minden autómotor LPG-kké alakítható, de dízelmotorokban az LPG-t csak tiszta, cseppfolyósított földgázra kell telepíteni, így már nem használják. Van azonban alternatívája, az úgynevezett Dieselgas LPG. De mi a helyzet?

Az LPG dízel átalakításának alternatívája az, ami teljesen más, mint a benzinmotor LPG-hez való átalakítása. Valójában az ilyen típusú kezelésben az LPG nem elégíti ki a dízelüzemanyagot mint üzemanyagot, hanem csak annak egy részét. Egyszerűen fogalmazva, mind a dízel, mind az LPG az égéstérbe kerül, amikor a motor működik. Ezzel a rendszerrel a dízel legfeljebb 70% -a cserélhető cseppfolyósított földgázzal, akár 30% -kal megtakarítva a tiszta dízelhez képest.

A Dieselgas LPG-ről és annak előnyeiről és hátrányairól azonban többet megtudhat a Dieselgas LPG cikkünkben.

Ez egy LPG-autó újjáépítése lenne, de nem vagyunk a végén. Tegyük fel néhány tippet a LPG telepítésének eldöntésében.

A legolcsóbb nem a legjobb:

Ahogy a régi mondás mondja, nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó dolgokat tudok vásárolni. Sok vállalat nagyon alacsony áron kívánja az ügyfeleket csábítani. Ahhoz, hogy az LPG szerelvény ára a lehető legjobban csökkenjen, a legolcsóbb alkatrészeket használják, és nagyon kevés időt töltenek össze. De itt van az a kérdés, hogy mi lesz a gyülekezet minősége? Ez minden bizonnyal tükröződik a szerviz- és javítási költségekben. Ezért nem az a kérdés, hogy az LPG kezdeti mennyiségét a lehető legkisebbre kell-e állítani, hanem az, hogy az összeszerelés felelős legyen a kiváló minőségű alkatrészek használatáért, hogy az emberek ne fogyasszanak minden hónapban az LPG-t.

Vigyázz a törvényre:

Ha arra gondolt, hogy az LPG-berendezést külföldön végezzük, mert ott olcsóbb, ez a spekuláció túl drága lehet. Szlovákiában az LPG-berendezések újjáépítésére és nyilvántartására vonatkozó jogszabályok eltérőek, így a külföldön történő újjáépítés után Szlovákiában sokkal költségesebb a legalizálás. Végül meglátjuk, hogy nem mentettél egy fillért sem, vagy hogy a külföldön végzett rekonstrukció több mint egy minőségi szolgáltatás újjáépítése Szlovákiában.

Óvakodj a hazugoktól:

Számos olyan szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyek LPG telepítést kínálnak. Nem kell aggódni a hitelesített szolgáltatások miatt. A probléma azonban az, amikor egy személy ezt a konverziót olyan szolgáltatásban végzi, amellyel nem teljesen biztos. Előfordulhat, hogy az LPG-berendezések telepítésekor olcsó márka helyett minőségi márkát építenek be. Miután felvette az autóját a szolgáltatásból, nem talál semmit, de a probléma technikai és emissziós szabályozással, vagy baleset esetén jelentkezhet. Előfordulhat, hogy ebből kifolyólag a biztosító nem fizet Önnek egy fillért, és magának kell fizetnie a kárt.

Végezetül szeretném hozzátenni, hogy jobb, ha extra díjat fizetnek, és LPG-szerelvényt kell készíteni minőségi és bevált szolgáltatásokkal, mint néhány korona. Ön rajtad múlik, hogy eldönti-e, hogy néhány extra eurót fektet be az elejére, és pihenjen hosszabb ideig, vagy inkább olcsóbb lehetőséget szeretne, azzal a kockázattal, hogy az LPG telepítése után csak üzembe kerül.

Tomáš Novák

A nevem Tomáš Novák, autórajongó, autószerelő és az AutoBlink.hu autós magazin üzemeltetője vagyok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *