Hogyan lehet növelni a motor teljesítményét? Lássuk, milyen lehetőségek vannak

Hogyan lehet növelni a motor teljesítményét? Ez a nagyon gyakran feltett kérdés sok autó tulajdonosának vonzereje. De hogyan és hogyan tudjuk növelni a motor teljesítményét? A mai cikkben világossá fogjuk tenni ezt a kérdést, miközben nem koncentrálunk közvetlenül olyan konkrét módokra és módosításokra, amelyek lehetővé teszik a motor teljesítményének növelését, de felsoroljuk a leggyakoribb módszereket a motor teljesítményének növelésére. Minden motoron nagyobb teljesítmény érhető el, extra előnyökkel jár a kiigazítások és a költségek, valamint a gyorsítóra adott jobb válasz.

Másrészt azonban szeretnénk rámutatni, hogy a motormódosításokról mind pénzügyi, mind technikai szempontból gondolkodni kell. Mindenesetre, ha nincs elegendő ismerete és tapasztalata, hagyja ezeket a kérdéseket szakembereknek.

Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a motor teljesítményének növelése helyett az ellenkezőjét kapja. Tudatában kell lennie annak a ténynek is, hogy a 2 liternél kisebb méretű motorok módosítása nem nagy jelentőségű, mivel a teljesítménynövekedés minimális lesz, de az Ön által kiadott pénzügyek nagyon magasak lesznek. Ugyanakkor nem akarunk senkit elrettenteni, mert minden autó vezetője más, és míg a teljesítmény 10% -os növekedése nem elég egy másik, a teljesítmény 30% -os növekedése nem elég. Az a döntés, hogy módosítsa-e a motort, a saját belátása szerint marad. Az autó szerkesztése előtt azonban fontolóra kell vennie, hogy mennyi pénzt szeretne befektetni ezekbe a módosításokba. A teljesítmény növelése nem csak a motor beállításáról szól. A teljesítmény javítása érdekében más motor- és gépkocsi-alkatrészeket, például a fékeket és az egyes alvázalkatrészeket is hozzá kell igazítani.

A motor módosításának és más autóalkatrészeinek nagy része nagyon költséges, és sajnos nem mindig érezni fogja az elvárt teljesítménynövelést. Valóban szükség van arra, hogy egyszerre több korrekciót végezzünk a teljesítmény növelése érdekében.

Ez a gyönyörűen hangolt és módosított motor sokkal inkább egy igazi motoros rajongó, mint egy erősebb, tömeggyártott motor. De térjünk vissza az alapvető kérdésre, hogy hogyan lehet növelni a motor teljesítményét? Nézzük meg a leggyakoribb módszereket.

Hogyan lehet növelni a motor teljesítményét?

– A klasszikus papírszűrő cseréje sportszűrővel

– Szívócsőbeállítás (közvetlen, nyomócső, hideg szívás)

– hangolt szívócsatornák

– hangolt kipufogóvezetékek

– sport kipufogógáz

– sportkatalizátor

– katalizátor-leszerelés

– a részecskeszűrő szétszerelése

– az EGR-szelep kikapcsolása

– a motor tömörítési arányának növelése

– a lendkerék felszabadítása

– egy hagyományos vezérműtengely cseréje éles bütykökkel ellátott tengellyel

– N2O Nitro injekció

– hengerfej beállítása

– a hengerfej csökkentése

– a hengerblokk csökkentése

– a hengerfejtömítés módosítása

– chiptuning

– a motor túltöltése (turbófeltöltő, kompresszor)

– egy nagyobb turbófeltöltő turbócsere

– nagyobb közbenső hűtő

– iridium gyertyák

Amint már említettük, nem minden ilyen beállítás önmagában növeli teljesítményét, így nem csoda, hogy csak a papírszűrő cseréje egy sportszűrővel nem eredményez semmilyen különbséget a teljesítményben. Röviden, a farokhoz, a lóhátra és a visszaverődéshez való igazítás az egész csorda alatt van a motorháztető alatt.

A motor módosításairól szóló következő cikkekben részletesebben megvizsgáljuk az említett módosításokat.

Tomáš Novák

A nevem Tomáš Novák, autórajongó, autószerelő és az AutoBlink.hu autós magazin üzemeltetője vagyok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *