JDM autók: Milyen autók?

A japán belföldi piac vagy a JDM az angol kifejezés a japán járműpiacon. A japán előírásoknak megfelelő autók és alkatrészeik jelölése.

A hazai japán piacra gyártott járművek többsége jelentősen eltérhet a Japánban gyártott járművekétől, majd más országokba exportálható. A belföldi piacra tervezett autóknak különböző berendezések, jellemzők és nagyobb teljesítményük van, mint az exportálók.

A japán mérnökök gondoskodnak az alváz-megkülönböztetésről és az egyéb járművekkel kapcsolatos egyéb vezetési jellemzőkről is, a többi ország különböző útjainak és más vezetési stílusainak köszönhetően. Ezenfelül ezek az autók merevebb felfüggesztéssel rendelkezhetnek, mint az exportálók.

JDM autók:

JDM autá
www.pixabay.com

1988-ban a japán gyártók jóváhagyották a JDM-hez gyártott autós korlátozásokat. Ezt a törvényt a japán autógyártók szövetsége hagyta jóvá, főként a biztonság érdekében. A jóváhagyott határértékek a teljesítményre és a maximális sebességre is vonatkoztak. A teljesítményhatár korlátozott volt, és nem haladhatja meg a 280 lóerőt, de ez a korlátozás 2004 óta megszűnt. A maximális sebességet korlátozó korlát még ma is érvényes, és a JDM autók maximális sebessége 180 km / h. A korlátozás nem vonatkozik azokra a autókra, amelyek sávokon futnak, és olyan mechanizmussal rendelkeznek, amely eltávolítja a sebességkorlátozót, de különben minden JDM-autó rendelkezik ezzel a sebességkorlátozással.

Ellentétben azokkal, amelyeket Európában ismerünk, a JDM-ek nem használják a VIN járműszámokat, hanem a keretszámot használják. Mivel azonban ez a keretszám kevés információt tartalmaz, ami kevesebb, mint a VIN szám, a JDM autók a következő számot használják, és ez a szám a modellkód. A keretszám 9-12 alfanumerikus karakterből áll, amelyek azonosítják a modell és a sorozatszámot. Mivel a gépjármű-jelölés nincs azonosítva, a keretszám kisebb különbségei azonosítják az autó gyártóját. A modellkód más dolgokat azonosít, mint a járműbe és a motorba beépített funkciók halmazát.

Néhány japán sportkocsi motor teljesítménye csökken. Ez nem csak fikció, hanem néhány országban szigorúbb kibocsátási normák vannak, amelyek ezt a teljesítményt valamivel alacsonyabbra tették. A JDM autók eltérő felszereltséggel és vezethetőséggel rendelkeznek, mint az ugyanazon autók, amelyeket az amerikai vagy európai piacon gyártanak, hogy ezeket az autókat más árszínvonalra hozzák.

Sokan úgy gondolják, hogy ha japán autót vásárolnak, akkor egy JDM autó tulajdonosa. Ez félreértés, és ha egy autót vásárol, akár Subaru, akár Honda, és az európai vagy amerikai piacon értékesít, ez nem egy JDM autó. A legnépszerűbb japán autók a Mitsubishi, a Nissan, a Mazda, a Subaru vagy a Honda.

A JDM autó számára csak a japán piacon megjelenő és hivatalosan eladott autót tekinthetjük meg. Ez elsősorban a vezetés miatt van. Megtanuljuk, hogy a jobb oldalon haladjunk, és a kormánykerék a bal oldalon, a japán autóknál a vezető nem illeszkedik a bal oldalról, hanem jobbra, így a kormányzás a jobb oldalon van, a bal oldalon vezetnek, és ez a legtöbb oka. otthon van egy JDM autója, nem igazán van. Nagyon kevés igazi JDM-autó van utazásainkon, így nagyon kicsi esélye van egymásnak látni.

Tomáš Novák

A nevem Tomáš Novák, autórajongó, autószerelő és az AutoBlink.hu autós magazin üzemeltetője vagyok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *